Gula O Untuk KesihatanAnda tidak akan mengambil gula lagi @ extremely cut the usages….❌
1. Kesan kepada sel darah merah iaitu apabila collagen diselaputi glukos dan membentyk glycogen akan ia akan menjadi keras & menyebabkan kulit menjadi kusam & memperceptkan proses penuan( cepat tua).
2. Sel darah merah apabila diselaputi gula(glokus) akan menjadi keras yg sepatutnya ia lembut & flaksibel untk membawa oksigen kedalam tubuh & membawa keluar karbondioksida(CO²) keluar dari tubuh. Fungsi ini akan terjejas akibat gula.
3. Akibat dari sel darah merah menjadi keras, apabila ia melalui urat² kecil disaluran jantung atau kapelari ia berisiko tersumbat menagakibatkan pelbagi risiko seperti kebas, strock, sel kulit mati, gengerin, pening, nyanyuk dan sebaginya.
4. Apabila oksigen tidak diangkut oleh sel² darah merah keseluruh tubuh dengan baik iajuga akan menyebabkan sistem pertahanan tubuh menjadi lemah dan mengakibatkan persekitaran tubuh mudah terkena kulat dan pertubuhan bacteria jahat akan lebih banyak didalam sistem pencernaan & seluruh tubuh.
5. Iajuga mengakibatkan kesihatan & kecerahan mata akan menurun & dalam janga panjang boleh megakibatkan glaucoma, cataract & menjadi buta ( terutama pesakit diabetes).
6. Tubuh kita menghasilkan 2juta sel darah merah dalam masa 1 saat. Ini juga akan terjejas ( menjadi kurang) disebabkan pengambilan gula. Ini yang akan menyebabkan kita akan rasa cepat penat & kekuatan tubuh akan merosot.

*{ASAL USUL GULA O’ }*
======================
*GULA O adalah gula tebu/ gula pasir yang telah DIASINGKAN SUKROSANYA.*
*Sukrosa pada asalnya membawa WATAK GULA JAHAT BERKEMBAR iaitu Glukosa dan Fruktosa, yang telah menyebabkan ramai orang MENDERITA akibat penyakit Diabetes,* *Radang Saraf, Kanser, Obesiti, Tinggi Kolesterol dan pelbagai lagi penyakit kronik.*
*Setelah Sukrosa diasingkan, ia diperkaya dengan GULA BAIK BERKEMBAR iaitu* *Dextrose Monohydrate dan Sucralose. Ia dikenali sebagai Gula Tenaga yang digunakan di hospital sebagai ‘ Water Drip’.*

GULA O, gula sihat.
Jom bertukar ke Gula O.
Hubungi saya untuk maklumat lanjut:
www.wasap.my/60133703879/nakgulaoIklan berkaitan :

.